Шоколадов сладкиш от „Стъкленият трон“

„Часовникът удари два през нощта, когато спряха. По средата на играта бе наредил да им донесат поднос с десерти и макар в началото да възразяваше, Селена излапа голямо парче шоколадов сладкиш и изяде половината и от неговото.“

Признаваме си, че още не сме прочели докрай книга №1 от поредицата на Сара Дж. Маас – „Стъленият трон“. Хубавото е, че на 219-та страница за първи път се проявява любовта на Селена (главаната героиня) към шоколада. Това се случва докато тя играе билярд с принц Дориан.

И тъй като ние самите сме истински шокохолички, книгата веднага ни се издигна в очите. Това плюс фактът, че Селена е badass асасин, който може да премине през всяко препятствие, магическият свят, в който се развива дейстието и огромната любов към четенето, с която е пропита всяка страница.

throneofglassquotespagenumbers

Понеже става дума за приключение, хапването е задължително. В случая то е много, много сладко и граничи със захарна кома. Но този книжен сладкиш напълно си заслужава евентуалното посещение при зъболекаря.

Продукти:
100 г черен шоколад
1 ч.ч. захар
3 яйца
2 с.л. какао
2 с.л. фъстъчено масло
1/2 п. (60 г) масло
3 с.л. брашно

Приготвяне:
1. Разтопи маслото и шоколада на водна баня.
2. Разбий яйцата с миксер, прибави захарта и какаото.
3. Смеси шоколадовата с яйчената смес.
4. Добави фъстъченото масло.
5. Накрая сложи брашното и разбъркай добре.
6. Постели хартия за печене в малка форма и изсипи сместа.
7. Печи на 180 градуса около 30 минути.

P.S. Този сладкиш се хапва много добре в леглото. Фъстъченото масло и шоколадът се допълват прекрасно и му придават по-наситен вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.