Писма от Дядо Коледа (и Полярния мечок!)

„Лунният човек ми дойде на гости преди няколко дни – всъщност точно преди две седмици – по това време често идва, понеже на Луната му става самотно, а ние му правим вкусен сливов сладкиш (той много обича десерти със сливи!).“

На първо място това е една много сладка книга. Изобилства от сладкиши и пакости – истински алманах за Trouble Bakers. Има какво да научим и за белите, и за хапването.

„Толкин е ве-лик!“ Това получихме като коментар под поста ни във фейсбук, когато споделихме, че четем тази книга. И няма как да сме по-съгласни с това твърдение. Също така ще трябва да признаем (нещо, което никак не ни е лесно!), че „Писма от Дядо Коледа“ ни хареса много повече от „Коледни истории от Джани Родари“ и „Автобиографията на Дядо Коледа“.

Това е перфектната книга за студените дни. И е книгата, която може да препрочиташ всяка Коледа (поне ние смятаме да го направим). А сега в произвилен ред какво точно ни хареса:

Полярния мечок

Той е просто прекрасен! Освен, че прави пакости, също така обича да се намесва в писмата на Дядо Коледа, да го апострофира и да пише свои. Кани разни близки и далечни роднини на гости, нещата (почти) винаги се объркват и се случват куп забавни чудесии.

Картинките

Рисунките на Толкин…така де, на Дядо Коледа са страхотни! Полага много старание да пресъздаде различните случки, шарени са, весели и забавни. Хареса ни и как е боядисал стаята си в лилаво и зелено (ние също вярваме, че това е прекрасна празнична и аристократична комбинация от цветове!)

Почеркът на Дядо Коледа

На Северния полюс е студено – няма как да е друго. Затова ни се струва съвсем логично, че ръцете на Добрия старец треперят. А и все пак дори той не помни рождения си ден, научил се е да рисува преди да пише, така че почеркът просто ни очарова.

Негово Широчество!

Ето затова не знаем как не сме се сетили досега! Най-доброто обръщение към „царска особа“ измисляно в историята на обръщенията към царски особи. Поне според нас. Също така е хубаво да има и Негово Нисочество (поне Деси така смята).

Взривяването на всички „Северни сияния“ за две години напред

Това особено много ни впечатли. И картинката към съответната случка беше много сполучлива. А и след това…

„Северния полярен мечок помоли своята братовчедка (и далечна позната) Голямата мечка да ни свети по-ярко от обикновено, а тази седмица наех една комета да ми помага при опаковането на подаръците, но и така не се получава.“

Май не искаме да издаваме повече от книгата – най-добре я прочети и сподели с нас твоите любими моменти. За нас приживяването беше магия – точно, каквато трябва да бъдат коледните празници.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.