Бишкотеният сладкиш на Унки и Джони

„Унки се суетеше около бишкотения сладкиш, който се опитаха да направят двамата с Джони рано същата сутрин.“

Тъкмо щяхме да започнем с това колко много сме говорили за тази книга и се усетихме, че всъщност точно тук не сме (което е ужасно голям и непростим пропуск!).

Затова днес, в Международния ден на детската книга, ти представяме Книга за татковци (или Невероятните приключения на Унки Марлюнки), която не е само за татковци. Като едни абсолютни не-татковци го казваме това. Без да разкриваме твърде много от сюжета, можем да ти споделим, че в нея се крият:

  • Вълшебно мазе с компоти и сладка на корем (за което всъщност си има фантастично обяснение!);
  • Приключения за малки и пораснали (деца);
  • Междузвездни войни;
  • Сложни думи;
  • Готини имена на още по-готини герои;
  • Мъдрост;
  • Саундтрак.

Специално за бишкотения сладкиш дори сме питали Иван Раденков, но той каза, че не си спомня рецептата. Решихме, че това няма да ни спре и се опитахме да направим наш вариант. Той съдържа всичко на всичко 3 съставки (ти можеш да го обогатиш, разбира се) – бишкоти, заквасена сметана и пудра захар.

Вкусно би се получило също с домашно сладко, а заквасената сметана може да се смеси със сладкарска сметана или с цедено кисело мляко. Каквото и да решиш сме сигурни, че няма да сгрешиш. Един съвет от нас – запаси се с много компоти преди да се впуснеш  по следите на изчезналите ученици заедно с Унки Марлюнки и Джони Марльони. От приключенията се ожаднява.

Май е време да спрем да бърборим и да ти покажем нашия бишкотен сладкиш.

DSC_0439

DSC_0446

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.