(Само!) 4 дни докато разкрием коледните книжни сладкиши!

Пишем този текст, докато навън вали сняг (и никак не се шегува!). Когато го четеш може и вече да не вали (или поне при теб времето да е коренно различно), но така имаме по-голямо вдъхновение.

Зимата чука на вратата и с нея отвсякъде се разнася ароматът на меденки, горещ шоколад, подправки и всякакви книжни сладкиши и солениши. Тази година сме ти приготвили повече избор, изненади и, разбира се, традиционното (вече) коледно събитие Trouble Christmas Book Exchange. За втора поредна година ще гостуваме на Читалище.то – повече подробности ще споделим съвсем скоро!

При нас тече трескава подготовка още от началото на месеца (за ноември става дума), но ще те държим в напрежение още малко. На 1-ви декември ще разкрием изпробваните вече по няколко пъти рецепти, които можеш да си приготвиш и у дома (не са твърде сложни), но ще имаш възможността и да ги поръчаш от нас като така ще подпомогнеш каузата ни – КНИГИ + СЛАДКИШИ = НАЙ-ПРИЯТНОТО ЧЕТЕНЕ. Как точно може да се случи всичко това – след няколко дни.

Дотогава обаче ни се иска да ти издадем поне една тайна от кухнята – все пак снегът се сипе толкова приятно, че превръща сърцата ни в топящ се шоколад. Ето и разкритие №1 – ИМАМЕ НОВА РЕЦЕПТА ЗА МЕДЕНКИ! Миналата година меденките се оказаха крайъгълен камък и извор на немалко trouble, затова пък тази се получиха повече от превъзходни. Не са нито твърди, нито много меки, пълни са с вкус и аромат – наистина нямаме търпение да ги опиташ!

„Опитните ни зайчета“ вече им дадоха 6 звезди (от възможни 5), което ги прави претендент за титлата „Най-вкусен коледен книжен сладкиш на 2017“. Може да си спретнем един конкурс, но като се замислим конкуренцията няма да е никак малка. Нищо обаче май не може да се мери с ПРАСЕТО. Може би вече си го видял в профила ни в Instagram – ако не си, остава да тръпнеш в очакване, но ПРАСЕТО е безспорният хит на сезона. Надяваме се, че Астрид Линдгрен би се гордяла с нас, защото тъкмо нейната книга „Още за нас, децата от село Шумотевица“ е вдъхновението за най-интересната меденка – ПРАСЕТО.

Около него се завъртя и цяла фотосесия, която наистина нямаме търпение да споделим с теб, защото нашият нов (и вече любим) фотограф – Петър Хаджиколев (или просто Пешо), наистина се постара и внимателно изслуша всичките ни капризи и прищявки. Ние пък му се отблагодарихме в книжни сладкиши от „новата реколта“, за да не сме съвсем лоши. Спираме дотук, защото твърде много се развълнувахме, а до началото на декември все още има няколко дни…4, 3, 2, 1…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.