Полезни бонбони от „Градът на скейтбордовете“

„Когато видял Боб и дядо Скейто, дядо Желе се мушнал в къщичката и след миг се показал отново с пълна шепа полезни бонбони. Полезните бонбони били любими на всички деца в Града на скейтбордовете. Дядо Желе ги приготвял от счукани на ситно сурови ядки, бисквитки и мед и винаги имал достатъчно, за да почерпи всеки, който минавал край него.“

Днес ти представяме втората книга от поредицата за Града на скейтбордовете – „Как дядо Желе откри пътя на усмивките“. Честно казано отдавна им бях (аз, Деси) хвърлила око и преди време купих книжката от един базар. Разбира се, ние сме Trouble Bakers и реших да не започваме от първата книга. Причината може би е очевидна – тази ми се стори най-вкусна! И не сбърках!

Наскоро я прочетох на Игинатора – той е на етап, в който не се вълнува от четене и слушане, защото си игинаторства, но мисля, че все пак следи гласа ми повече или по-малко. По-важното е, че я прочетох на себе си и много ми хареса!

В малката книжка има много мъдрост, която вярвам, че ще допадне на малки и големи. За всеки човек е важно да намери това, което обича. За мен това е пътят на усмивките – да се занимаваш с нещата, които носят щастие на теб и на останалите. Дядо Желе минава през някои препятствие и несполуки, за да види това, което е точно пред него, но аз вярвам, че често много от нас са слепи за талантите си в преследване на нещо, което някой им е казал, че трябва да бъдат.

viber image 2019-03-29 , 09.37.37

Доколкото разрах от книга №2, Града на скейтбордовете е едно много готино и здравословно място, в хармония с природата и хората. Движението и полезната храна са в основата на отглеждане на здрави и активни деца и поредицата помага малчуганите да прегърнат тази идея от най-ранна възраст.

viber image 2019-03-29 , 09.37.25

Както може би знаеш, благодарение на страхотните ни партньори от Хармоника имаме възможността да приготвяме супер вкусни и здравословни книжни сладкиши и солениши. Използваме предимно био продукти, кафява захар, мед, кленов сироп, домашни яйца. Стараем се без да се престараваме. Затова се зарадвахме, че ще можем да приготвим наш вариант на полезните бонбони на дядо Желе.

viber image 2019-03-29 , 09.37.22

Признаваме си, че според нас рецептата, която сътворихме е доста по-здравословна от описаната в цитата, тъй като не използвахме бисквити. Вярваме, че може да бъде модифицирана по още много начини в зависимост от вкуса на всеки. А най-хубавото е, че бонбоните се приготвят лесно (по-трудно беше да опаковам в целофан трите броя на снимките) и са толкова сладки, че са си съвсем истински бонбони. Само че полезни. Много полезни!

Продукти:
5-7 фурми
1 ч.л. кленов сироп
1 с.л. фъстъчено масло
2/3 ч.ч. орехи (или други ядки)
3 сушени кайсии
1 с.л. какао (или брашно от рожков
ванилия

кокосов чипс/стърготини за оваляне

Приготвяне:
1. Обезкости фурмите и изсипи всички продукти в чопър.
2. Смели ги до получаване на лепкава смес.
3. Ако сместта не е достатъчно лепкава, добави още малко фъстъчено масло или кленов сироп.
4. Направи топчета и ги оваляй в стърготините.
5. Остави да починат в хладилника и хапвай по 1-2 на ден за отскок!

Бързо, лесно, чудесно! И полезно! Добре дошъл в Града на скейтбордовете!

viber image 2019-03-29 , 09.37.33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.