Какво е книжен брънч с кауза?

Смятам, че можем спокойно да се (само)коронясаме за кралици на закъснелите отговори. Любимо ни е да правим нещо известно време и чак след това да обясним надълго и нашироко какво представлява. Поправихме тази грешка единствено със Смълчаният читателски клуб и много се гордеем със себе си! Затова дойде време да ти разкажем и за книжния брънч с кауза.

КНИЖЕН БРЪНЧ

Мумински кифлички, пържени филийки, мини пайове, млин, меден сладкиш, палачинки, филийки, сладкиш със златни ябълки, бъркани яйца, странджанки… това са част от книжните сладкиши и солениши, които са били в главната роля по време на предишните издания на книжен брънч с кауза. Точно както стана и със Смълчаният клуб, с Пролет винаги сме искали да направим брънч, но да е различен, тъй като форматът на „нормалните“ столични брънчове не е това, което ние си представяхме. Има правила, по колко от кое да ядеш, уж плащаш някаква обща сума, после се оказва, че трябва да доплащаш за десерти и прочее… Искахме брънч, който да е като угощенията в книгите – една дъъълга маса (добре де, понякога са няколко по-къси маси), отрупана с всякакви сладки и солени изкушения. И искахме човек да може да избира по колко и от кое да хапва. Дори това да значи да опита от всичко!

Речено – сторено. Срещу определена ФИКСИРАНА сума всеки може да яде колкото иска от всички книжни сладкиши и солениши. Местата, на които правим брънчовете са различни, но централно разположение. Всеки път можеш да избираш между поне 10 различни варианта – един брънч трябва да е обилен! Вече имаме и тематични брънчове, но разнообразието остава все така голямо.

Всеки книжен сладкиш и солениш е придружен с табелка – какво представлява и цитат от книгата, от която е вдъхновен. По масите са изложени и самите книги – всеки може да ги пипне, помирише, разгледа и най-вече да ги „опита“. А може и да говори с нас – ние обожаваме да разказваме за книги! Отдавна сме доказали, че книгите, освен всичко друго, имат и вкус, а книжният брънч е най-добрият начин да „вкусиш“ много книги наведнъж. И кой знае, може би ще искаш да прочетеш най-вкусните. 🙂

КАУЗАТА

Общо взето всички брънчове имат различна кауза, която съобщаваме предварително, но общото е, че ВИНАГИ хапваш в името на доброто!

С Пролет сме благодарни, че имаме прекрасни семейства, приятели и работни места, които ни позволяват да правим нещата, които обичаме и да бъдем книжни сладкарки и сладки книжарки. И тъй като животът ни е раздал хубави карти, искаме с тях да направим нещо добро за тези, на които се е паднала губеща ръка. Вярваме, че всеки сам решава какво да прави с времето и труда си и ние сме решили да го използваме, за да bake-нем the world a better place.

Всеки човек трябва да вярва в нещо – ние вярваме в силата на вкусната, домашно приготвена храна и литературата, която може да променя животи. Бъди част от нашето вкусно-книжно приключение!


Вижте тази публикация в Instagram.

5 децa – брaтя и cеcтри. 1 книжнa cлaдкaркa. 50+ полезни бонбонa. Зaдружнa рaботa. Четене. Зaбърквaне нa бели. Хaпвaне. Безброй уcмивки. Aко cе чудите дaли кaузите имaт знaчение – имaт. Aко cе чудите дaли дa cи доброволец променя нещо – променя. Поне днеc. Поне в този кризиcен център. Поне тези децa.❤️ . . . #troublebakers #troublebakersbulgaria #книжнисладкиши #volunteer #kids #childrensbooks #bulgaria #changetheworld #baketheworldabetterplace

Публикация, споделена от Trouble Bakers (@troublebakers) на

P. S. Ако имаш допълнителни въпроси, не се колебай да ни пишеш! Не претендираме за изчерпателност, тъй че питай смело – ние ще се радваме да отговорим. И не забравяй да ни последваш във Facebook и Instagram!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.