Панаир на книгата 2016

Панаирът на книгата е от онези събития, които те карат да се усмихнеш ехидно, защото знаеш, че ти е простено, ако си вземеш няколко книги накуп. Ние прекарахме неделния следобед в търсене на интересни четива и четива за печива, като в същото време се сдобихме със стари и нови заглавия, с които да обогатим рафтовете (които се надяваме някога да се превърнат в цели библиотеки).

На моменти обикалянето между етажите на НДК се превръщаше в приключение, защото тазгодишното издание на събитието бе посетено от още повече любители на книгата (включително малък рошав пекинез). Нетърпеливите за нови корици пръсти и жадните за поредната увлекателна история погледи, подсилиха още повече вярата ни в магичната сила на книгите. Видяхме хора от всички възрасти да се редят на опашки и да излизат от Двореца на културата с дузини книги в ръце.

Ние също се поглезихме с около десетина заглавия от различни жанрове. Научна фантастика, трилър, съвременни романи, детска класика и, разбира се, кулинарния жанр. Нямаме търпение да „изядем“ всичко с кориците и обещаваме, че ако попаднем на нещо вкусно, задължително ще го споделим.

Започвамe да четем новите попълнения, в очакване на следващото събитие, от което да си откраднем малко, или малко повече, книжна магия.

TB11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.