Сладки „сънища“ от „Баба праща поздрави и се извинява“

„А Мод пече сънища, защото когато мракът е прекалено гъст и твърде много неща са били разбити по твърде много начини, за да могат да бъдат поправени, тя не знае какво друго оръжие би могла да използва, освен сънищата.”

„Баба праща поздрави и се извинява“. Тази книга ни прави безкрайно тъжни и щастливи едновременно. И ние, като Мод, не знаем много начини да се борим с мрака и използваме книгите и сладкишите като наше оръжие срещу тъмнината.

dsc_0092

Не за първи път правим рецепта, вдъхновени от невероятно топлата книга на Фредрик Бакман. Канелените кифлички са едно от най-любимите ни неща на света и все пак сънищата са нещо различно. За тази рецепта си нямахме идея откъде да започнем. Но най-странното е, че дори не сме се чудили. Като си представихме как Елза хапва сънища от буркана, във въображението ни те имаха познат вкус. Истината е, че не знаем на какво приличат сънищата, нито как трябва да ухаят, но можем да си представяме. В това ни бива най-много. И така стигнахме до решението – нашите сънища имат вкус на ванилия, масло и бадеми. Сладките са нещо подобно на Vanillekipferl – немски ванилови рогчета. Само, че не са немски. И не са рогчета.

Продукти:
1 п. (125г) масло
150 г брашно
150 г смлени бадеми
150 г пудра захар + още малко за поръсване
3 п. ванилена захар
1 яйце

Приготвяне:
1. Смеси сухите продукти в купа.
2. Добави яйцето и маслото на парченца.
3. Замеси меко тесто и го сложи в хладилник за 1 час.
4. Оформи топчета и ги подреди в тавичка.
5. Печи 10-тина минути на 160 градуса.
6. Когато леко изстинат поръси топчетата обилно с пудра захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.