Бъркани яйца за малки и пораснали деца

„- Красотата сама по себе си е украшение – каза мама Муминка приятелски. – Деца, яжте повече яйца, цяла зима сте били само на иглички!
И пак се скри в кухнята.“

Много пъти сме казвали, че детските книги не са само за деца. В тях се крие толкова мъдрост, топлота и вълшебство, че едно от най-важните неща е никога да не мислим, че сме твърде големи за тях, защото:

1. Това би било сериозна грешка;
2. Порастването е капан;
3. Те винаги са готови да ни изненадат.

В Световния ден на детската книга – 2-ри април, ще ти покажем някои съвсем лесни вкусотии, с които можеш да се запасиш, докато четеш любимите си книги. Този път няма да пишем рецепти, но ще ти кажем защо на нас тези ястия са ни толкова близо до сърцето (и още по-близо до небцето!)

Долината на Мумините винаги ухае приятно. Мама Муминка е нашето кулинарно вдъхновение, независимо от времето и сезона. Тя често се върти в кухнята и е готова да зарадва стомаха на всеки муминтрол. Книгите на Туве Янсон са отпечатани в сърцата на хиляди деца по света и да започнеш днешния (и всеки друг ден) с история от Долината и чиния с вкусни бъркани яйца е прекрасно решение.

Яйцата са нещото, което никога не ни омръзва. Могат да се приготвят по толкова много начини (ние се опитвахме да следваме рецептата от Готварската книга на мама Муминка, но не се получи съвсем). Бъркани яйца, варени яйца, яйца на очи, яйца по Панагюрски…всеки има любим вариант, а той се хапва най-добре с книга в ръка!

Затова да започваме кулинарното пътешествие и честит Международен ден на детската книга!

DSC_0432

DSC_0435

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.