Книжно готвене (№2!) с децата от „Самарянска къща“

След предишното ни сладко-книжно приключение в кризисен център „Самарянска къща“ (снимки, от което можеш да разгледаш тук) знаехме, че със сигурност ще им гостуваме отново. Имаше толкова много мацане, усмивки, ентусиазъм и вкусни моменти, че нямаше как да им устоим. 

Истината е, че това беше и едно от най-важните и смислени събития за нас през изминалата година. Това са децата, заради които продължаваме да правим това, което правим. И те заслужават обич и внимание. По този повод избрахме наближаващите Великденски празници, за да ги посетим отново.

Този път няма да правим гофрети, а ще украсяваме бисквити заедно. Ще се опитаме да им покажем магията на сладкарската украса (защото работата с фондан много прилича на тази с пластелин и е поне толкова забавна) и ще видим на какво имат да ни научат те, защото, повярвай ни, ние учим много повече от тях, отколкото те от нас. Междувременно ще прочетем и някоя топла история, която да си подхожда с хапването на сладките. Защото Великден е специално време. А ние искаме да покажем на тези деца, че те са дори още по-специални.

Затова приканваме всеки, независимо с какво се занимава, да отдели от времето си и да помисли за хората около себе си. Да направи нещо от сърце за друг. Да обърне внимание на тези, които не са имали същия късмет или шанс в живота. Защото сме тук, на Земята, за това – да си помагаме.

Тази неделя (09-ти март) от 10ч. ние ще бъдем в „Самарянска къща“, за да направим деня на децата по-светъл и празничен. А ти какво ще правиш в неделя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.