Тържествено! разопаковане на BOPS: Храна за душата

Единствената причина досега да не бяхме поръчвали Box of Paper Smiles (BOPS –  subscription box, която съдържа книга и книжни глезотии – изненада и всеки месец има различна тематика) е това, че сме затрупани с книги. Имаме толкова много непрочетени както електронни, така и хартиени и след последния ни пазар от 13 книги (и няколко покупки след него) нещата бяха започнали съвсем да излизат извън контрол. Но когато видяхме темата на книжната кутия за месец април, нямаше как да устоим на изкушението.

За историческия момент на отварянето на първия BOPS двете бяхме заедно (как иначе). Направихме го съвсем тържествено – пихме сайдер и си говорихме на леглото (това е представата ни за тържественост). И така дългоочакваният за нас (а сигурно и за теб) момент настъпи!

Чели сме ревюта на кутиите и обикновено всички започват с дизайна на кутията, но ние мислим направо да се гмурнем в съдържанието, защото вярваме, че нещата като книги, хладилници и кутии са най-красиви отвътре.

Веднага след като отворихме кутията прочетохме (задължителното) писмо от Четат ли двама. В него се обяснява съдържанието този месец. През това време едно по едно разглеждахме нещата.

DSC_0004

Като истински вещици започваме с чая. Смес от различни магични билки, грижливо подбрани и, разбира се, насипни. Такива трябва да са истинските чайове, а не от пакетче. Ние вярваме, че чаят е течна мъдрост и прегръдка в чаша, знаем как Джордж Оруел пие (вярваме, че и сега, където и да е, това прави) своя чай и това е напитката, която наистина ужасно много си отива с книга в ръка (някога да не сме цитирали К. С. Луис?).

book-and-biscuit-books-and-tea

Преминаваме към престилката. Единственото лошо е случая е, че ние сме 2 и трудно ще си я разделим, но все ще я поделим някак. Престилките са нещо наистина необходимо (особено за нас) и с нетърпение очакваме следващото си готвене в CoKitchen, за да се пременим (тази хубава българска дума!) с нея и всички да ни завиждат. Защото не знаем дали сме лъвове в кухнята, но тази престилка дава така нужното ни самочувствие и кой знае – може пък да се изявим точно като такива!

DSC_0017

Следва хапването. Като истински ценители на книжната храна, и макар и тази да не е точно такава, бяхме сигурни, че в кутията ще има нещо за душата. За нас това винаги е сладкото. Опитвали сме меденките на 100 грама сладки и ги харесваме. Дизайнът с логото беше толкова симпатичен, че ни е жал да го гризнем (но ще се престрашим съвсем скоро, защото снимките приключиха!).

DSC_0024

И, разбира се, най-важното нещо – КНИГАТА. Заглавието не ни е познато, което е страхотно. Ние обичаме да бъдем изненадани, а BOPS е точно за това – да получиш подарък (от нас за нас). Корицата ни спечели с една единствена дума – финландска. Ако някога си чел наш текст, ревю или интервю сигурно си забелязал, че обожаваме скандинавска литература.

DSC_0035

Аз (Деси) съм убедена, че душата ми принадлежи на севера и всяка книга, идваща от тези ширини стопля сърцето ми (странно ли звучи това?). „Книгата на чаения майстор“ загатва за свят без памет (и без вода очевидно) и едно момиче, което трябва да опази тайната и надеждата за бъдещето. И вместо да преписваме описанието от задната корица, ще направим нещо друго.

Ето ги ключовите думи, които приковаха вниманието ни:

главна героиня момиче (винаги плюс)
дистопия
чай
загадъчно изкуство
финландска (да, знаем, че се повтаряме)

Ще харесаме ли романа на Еми Итеранта само времето ще покаже. Но много ни се иска да стане точно така!

DSC_0037

Като за финал искаме да поздравим екипа на BOPS за чудесната работа, защото всичко, което се прави в името на четенето заслужава нашите книжни аплодисменти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.