10 нови книги в библиотеката!

Както знаеш (защото няма как да си пропуснал) миналата седмица се проведе традиционният Пролетен базар на книгата в НДК. Откакто сме Trouble Bakers (а май и преди това) не сме пропускали да го посетим и да напазаруваме, защото единственото по-хубаво от книги са много книги на едно място!

И така – да минем на въпроса. Тъй като имаме все повече книги, както електронни, така и хартиени, бяхме решили да не прекаляваме. И почти се справихме със задачата, но когато книгите те викат е редно да отговориш. В крайна сметка си тръгнахме с бройката от10 книги. Хубаво кръгло число.

На какво се спряхме този път и защо (в опит за хронологичен ред)?

„Приключенията на мотовете“ от Радостина Николова

Мотовете са страхотни! Вече прочетохме първата книга и добре, че купихме и трите иначе трябваше да тичаме до книжарницата сега. Тези дребни пухкави същества, които живеят в гардероба, откраднаха сърцата ни в момента, в който разбрахме за тях, а след като Деси прочете първата книга цяла нощ ги търси в гардероба. Детските книги винаги са задължителни за нас, а тази поредица е повече от вълшебна. Сега остава да накараме теб (и всички останали хора) да я прочетеш, защото вярваме, че така светът ще се превърне в едно много по-прекрасно място за живеене.

„Адска жега“ от Ричард Касъл

Сигурно ще ни се смееш за тази книга, но Деси я грабна още на откриването на панаира. Понякога докато хапва си пуска телевизора (винаги сериал, никога новини или друго) и често попада на Касъл. Това беше и причината да реши да се пробва с книгите на измисления писател и помощник на полицията. Има нещо твърде привличащо в подобно четиво – така всичко става някак още по-фантасмагорично. А и трилър скоро не сме чели, признаваме си.

„Бухтичка“ от Джули Мърфи

Тази книга има история за нас. Откакто я видяхме за първи път обмисляме да я купим и ето че удари и нейният час. И то не за друго, а защото двете винаги сме били бухти. Преди да станем Trouble Bakers често така си казвахме една на друга и още го правим. В този смисъл „Бухтичка“ е специално четиво. Книгата изглежда забавна и се надяваме, че наистина ще оправдае своята бухтеност. Като разберем ще ти кажем.

received_10158766106725710

„Всичко живо е трева“ от Клифърд Саймък

Обичаме „Резерватът на таласъмите“ и шоколадените сладки за феи са ни супер любими. Затова и решихме да купим друга книга на автора (още повече, че сме някак съгласни със заглавието). Научната фантастика е любим жанр (поне за една от нас) и все по-рядко се случва да я четем на хартия – определено има потенциал за Kindle. Тайнствена бариера около малък гард в нищото и извънземни – бройте ни!

„Хищни нокти“ от Марко Видойкович

Защо купихме тази книга? Честно казано, защото видяхме, че е най-продаваният роман от сръбски автор за последните две десетилетия. Не сме чели сръбска литература и решихме, че е добра идея да започнем. Още по-добра идея щеше да е да прочетем и какво пише отзад, тъй като романът може да се окаже доста брутален, но нали идеята е да разширяваме литературния си свят. Книгата е базирана върху истински събития (протести) и ще ни бъде интересно да прочетем повече за това време.

„Девет хремави планети“ от Румен Иванчев

Още една детска книга, която нямаше как да пропуснем, не и с такова заглавие! Тъй като вече я прочетохме можем с ръка на сърцето да кажем, че книжката ще хареса на всички – и големи, и мънички. Дали слънцето ще успее да излекува планетите, лесно ли им е в космоса и дали Уран е завит със син юрган? Прочети и ще разбереш. Илюстрациите също са невероятни, а стихчетата – толкова забавни!

„Сватби на животни и неща“ от Георги Господинов и Рая Господинова

Дали има смисъл да пишем за тази книга? Трябваше да я притежаваме отдавна, защо чакахме досега не ни е ясно. Често мислим, че на света няма нищо по-хубаво от детските рисунки. В тях има толкова въображение, цветове и чудатост, че бракът между животни и неща ни се струва като най-логичното нещо във Вселената. Със сигурност книга, за която ще искаме да говорим без да млъкваме.

„Популярна книга за Котките от Стария опосум“ от Т. С. Елиът

„Как трудно се измисля котешко име – не ти е безгрижна неделна игра, дори ще помислиш, че нещо ми има, но на котка се дават по три имена“. Тъй като наскоро Пролет се наслади на невероятния мюзикъл „Котките“ на живо, тази книга беше задължителна покупка, тъй като служи за основа на представлението. Специално издирихме щанда на новото издателство „Брегов и Радев“, където освен рими за котки от всякакъв вид и сорт получихме и прекрасни котешки книгоразделители, тъй че ситуацията се оказа повече от печеливша.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.