Какво сготвихме за премиерата на „Вкусът на приключенията“?

„Палачинко живееше в буркана с брашно… От всичко Палачинко най-много обичаше да яде палачинки със сирене.“

Кой е Палачинко? Има ли палачинково чудовище? Кои са доматените пирати? Може ли да ядеш само коричката на хляба? Срещал ли е някой коричкозавър? Великаните обичат ли чай? Може ли едно прасе да стане шеф-готвач и да хапва само гурме ястия?

Отговор на тези и много други незададени тук въпроси ще откриеш в новата книга на Иван Раденков „Вкусът на приключенията“. Ние отдавна познаваме автора с неговия Унки Марлюнки (и бишкотения му сладкиш с рецепта ТУК!), а на страниците на на новата му книга срещнахме толкова много страхотни нови герои, че ни беше трудно да си харесаме един, който да ни е най-любим.

DSC43133

Всеки ред прелива от вкусотии, приключенията са толкова, колкото и храната по страниците, а историите са свежи, забавни и понякога неочаквани. Когато от издателство Ентусиаст ни се обадиха, за да ни поканят за партньори на събитието, буквално заподскачахме от щастие, защото тази книга е сбъдната мечта и за нас – изобилства от книжни сладкиши и солениши. В крайна сметка не можехме да изпечем всичко и трябваше да изберем. Дадохме доста предложения и от издателството си избраха най-апетитните. Ето какво сготвихме за премиерата:

 • 52 сладки палачинкови хапки с домашен конфитюр от дюли
  36 големи парчета ябълков сладкиш
  44 солени палачинкови хапки със сирене и кашкавал
  60 парчета баница
  59 мини пици с пълнозърнесто тесто, доматен сос и кашкавал
  25 големи парчета тиквен сладкиш
  56 хапки с био шипков мармалад с петмез от цвекло
  11 чашки с печени картофки със зехтин и розмарин

DSC46108

И всичко това се изяде! И деца и възрастни облизваха пръстите си, докато слушаха автора на книгата, илюстратора Яна Казакова, редактора Александър Маринов – Санчо и мен, които бяхме част от панела и говорихме за вкусни приключения (имахме си и готварски шапки!). Ябълковият сладкиш може би беше първото нещо, което свърши до троха, но го последваха и останалите книжни сладкиши и солениши. Не е лесно да се готви за толкова много хора, но пък чувството да гледаш как някой похапва сладко-сладко е чудесно.

DSC29258

Надяваме се, че сме те вдъхновили – сега е твой ред да се впуснеш в кулинарно приключение, да прочетеш и да сготвиш десетте истории за лакомници на Иван Раденков!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Можете да ги изключите от настройките на вашия браузър.